Parhas Packraft – Testivoittaja 2024

Etsitkö packraftia, jolla tutkia vesireittejä seuraavalla ulkoiluseikkailullasi?

Olet tullut oikeaan paikkaan.

Olemme testanneet markkinoiden parhaat packraftit, mukaan lukien sellaiset tuotemerkit kuin Norseraft, Alpacka, MRS, Kipara ja Kokopelli.

Huolellisten testiemme avulla olemme määrittäneet, mitkä packraftit erottuvat suorituskyvyn, mukavuuden ja kestävyyden osalta.

–> Katso kaikki packraft-tarjoukset osoitteessa Outdoorexperten.fi <–

Hyödyllisiä tietoja pakkuräpyläveneen hankkimiseen

Aiotko hankkia pakkuräpyläveneen seuraavaa retkeäsi varten, mutta et ole vielä varma, minkä pakkuräpyläveneen valitsisit? Silloin sinun kannattaa lukea tämä.

Tässä osiossa saat lyhyen johdatuksen pakkuräpyläveneisiin – eli siihen, mitä ne ovat ja miten ne eroavat toisistaan.

Haluamme myös antaa sinulle vinkkejä siitä, mitä sinun kannattaisi ottaa huomioon ennen kuin otat kartan käteen ja valitset itsellesi sopivimman pakkuräpyläveneen.

Pakkuräpyläveneet voidaan kuvata kajakkien kaltaisiksi veneiksi, jotka täytetään ilmalla maissa ja joita voidaan käyttää kaikkialla meriltä koskimelontaan ja tyyniin vesistöihin. Ne eroavat kajakeista leveämmän rakenteensa ansiosta

Packraft – loistava testissä

MRS Microraft L

 • Paras testissä – Monikäyttöinen
 • Saanut arvosanan 5/5 Jakt&Fiske-lehden testissä
MRS Microraft L

Paras testissä tyynellä vedellä on tämä packraft sinulle, joka haluat turvallisen ja sujuvan kokemuksen vedessä. Tämä packraft saa korkeimman mahdollisen arvosanan testissä Jakt&Fiske -lehdessä, joka on Norjan Metsästäjä- ja kalastajaliiton julkaisu:

MRS Microraft L on kevyt ja kestävä monikäyttöinen packraft, joka kestää kovaa rasitusta. Packraft on kapea ja helppo meloa, nopea ja vakaa erittäin hyvällä tasapainolla vedessä. Pitkä vesilinja ja virtaviivainen runko edistävät hyvää etenemistä ja suuntavakautta. Suuret ilmaputket tarjoavat hyvän kelluvuuden, vakauden ja kantavuuden. Selkänoja ja istuin tarjoavat hyvän istumismukavuuden, mutta suuhun puhallettava venttiili voi joskus irrota ja päästää ilmaa ulos. Kätevä kiinteä istuintyyny, joka pysyy aina paikallaan. MRS Microraft L on erittäin hyvä monikäyttöinen malli sekä tyynille että kuohuville vesille

MRS Microraft L on myydyin Packraft Norjassa, yksi Norjan suurimmista packraftien jälleenmyyjistä. MRS on edullinen vaihtoehto niille, jotka ovat ehkä harkinneet Alpackaraftia mutta pitävät hintaa liian korkeana.

Luotettavimmat ja monipuolisimmat packraftit valmistaa Alpacka Raft Alaskassa, mutta viime vuosina on ilmaantunut kiinalaisia valmistajia (kuten MRS Packrafts) täysin hyväksyttävällä laadulla

Tämä packraft on todellinen monikäyttömalli, ulkomitat 258 x 88 cm ja sisämitat 136 x 33 cm. Sillä on vaikuttava 190 kg:n kantavuus, ja se myydään kaiken tarvittavan varustuksen kera, mukaan lukien roiskeenestot, evät, pakkahihna ja korjaussarja.

Norseraft Viking

 • Bäst i test – Budget
 • Tärningkast 5 hos magasinet Jakt & Fiske
 • Tärningkast 5 hos magasinet Jeger
Norseraft Viking

Bäst i budgetsegmentet är den norska Norseraft Viking Light, en mångsidig packraft som imponerade i tester hos både magasinet Jakt & Fiske och magasinet Jeger, där båda gav betyget 5/5.

Den breda aktern på Norseraft Viking ger god flytkraft och bidrar till god balans. Packraften fungerar därför fint både på platta och strömmande vatten.. Norseraft har form som främjar stabilitet framför fart. Måttlig framdrift med tung last i fören. Båten har låg vikt i förhållande till storleken.. Allt som allt är Norseraft Viking en mycket bra och solid allroundare med ett förnuftigt kompromiss mellan vikt, materialval och pris

Viking-modellen finns både med och utan sprutduk (Light-modellen), och även om du kan spara några hundralappar på att köpa utan, rekommenderar vi varianten med sprutduk. Med ett pris på cirka 6500 kr hamnar vi i budgetsegmentet, och Norseraft utses här till testvinnare.

Denna packraft har yttermått på 276 x 94 cm och innermått på 145 x 37 cm. Den är större än de flesta packraftarna i testet och ger mycket packraft för pengarna. Med en vikt på endast 3,68 kg är den också en lättviktare. Lastkapaciteten är hela 200 kg, något som imponerar både i budgetsegmentet och i hela testet.

Mycket paddling för pengarna!.. Jag sitter bekvämt och kan sträcka ut benen, fortfarande med plats för lite bagage fram. Sits och ryggstöd har bra storlek och är fästa så att de inte flyttar sig under paddling eller ramlar ut vid bärning.. Kvaliteten verkar vara i klass med betydligt dyrare modeller. Jag skulle inte tveka att ge mig ut på veckolånga turer i vildmarken med den.. Man förbereder flotten på under 5 minuter och packar ner den ännu snabbare..

Detta är en packraft för dig som vill ha gott om plats för både utrustning och fötter, samtidigt som du vill ha en lätt och smidig packraft. Den passar bra för turer i skog och mark, på fjället, till fiske och äventyr.

Kokopelli Rogue Lite

 • Testin paras keveys
Kokopelli Rogue-Lite

Kokopelli Rogue-Lite on kevyempi versio suositusta Kokopelli Rogue -mallista. Tämä packraft painaa vain 2,4 kg, mikä tekee siitä testin kevyimmän.

Se on packraft ilman ylimääräistä varustusta mutta kevlar-vahvistetulla pohjaosalla, mikä on erittäin hyödyllistä, jos meloo vedessä, jossa on teräviä kiviä.

Ulkomitat ovat 215 x 95 cm ja sisämitat 130 x 39 cm, ja kantavuus 136 kg. Vain 2,4 kg painavalle packraftille ei sisälly roiskeensuojaa.

Tämä packraft on tarkoitettu vaellusta, pyöräilyä ja kalastusta harrastaville. Se sopii sinulle, joka haluat kevyen ja kestävän packraftin, joka etenee nopeasti, riippumatta siitä onko vesi tyyni vai kuohuva.

Kokopelli Rogue-Litea suosittelee pyöräilyyn Cycletraveloverload.com, joka nimeää sen yhdeksi kahdesta packraftista, joita se suosittelee tähän tarkoitukseen.

Kipara Char

 • Paras testissä – erämaaseikkailuun
Kipara Char

Tätä testivoittajaa myydään myös nimellä Lars Monsen Karasjohka Ultra Light, mutta alkuperäinen nimi on Kipara Char.

Olipa valintasi kumpi tahansa näistä nimistä, saat tässä upean packraftin, joka on testin paras erämaaseikkailuun.

Tämä packraft voittaa “paras testissä” -tittelin Jakt&Fiske-lehdessä saaden arvosanaksi 5,5/6.

Tämä on erämaaseikkailun ultimaattinen packraft: Symmetrinen leveä runko ja suuri peräosa, jossa on hyvä kellunta, tekevät lautasta tasapainoisen. Tilava ja testin suurin kantavuus. Vene ei ole nopein matalassa vedessä ja vaatii leveämmän melontatyylin. Silti tämä on erittäin vakaa ja hyvä kaikenkäyttöön sopiva, joka selviää kaikista oloist

Packraftin ulkomitat ovat 265/96 cm ja sisämitat 150/37 cm. Se on toiseksi suurin sisämitoiltaan testatussa ryhmässä. Sen kantavuus on 250 kg, mikä on testin paras. Seuraavaksi paras on Alpackaraft Mule kantavuudellaan 220 kg.

Paino on 4,22 kg, mikä on testin painavimpia. Lisävarustein ja melassa pääset helposti 6–8 kiloon. Sitä ei myöskään pidetä nopeana etenijänä. Jos siis etsit vain mukavaa ajanvietettä metsään, tämä ei ole sinulle. Mutta varusteena seikkailuun ja retkiin se on ehkä testin paras – myös Lars Monsen suosittelee sitä.

Alpackaraft Classic Large

 • Alkuperäinen
 • Villmarksliv-lehden arvostelu: täydet pisteet
 • Jakt & Fiske -lehden arvostelu: 4/5
Alpackaraft Classic Large

Alpacka Classic Large on alkuperäinen packraft, joka oli ensimmäinen ja pitkään suurikokoisin. Sen jälkeen markkinoille on tullut paljon kilpailijoita, mutta Alpackaraft Classic on edelleen kevyt ja kestävä packraft, vaikka siinä onkin joitain puutteita.

Packraft sai erinomaisen arvostelun sekä Villmarksliv-lehdeltä, joka antoi sille täydet pisteet, että myöhemmässä Jakt & Fiske -lehden testissä, jossa se sai arvosanan 4/5.

Packraftissa on hyvä kelluvuus perässä, kaventuva runko ja korkea V-muotoinen keulapuomi, mikä takaa hyvän tasapainon ja kelluvuuden vedessä. Jos packraftin täyttää maksimiin, saa siitä korkean ja hyvän istuma-asennon kalastusta varten. Alpackaraft Classic Large kestää hyvin kolhuja ja on erittäin kulutuskestävä ja tukevarakenteinen. Keskellä roiskeverhoa oleva ilmakammio takaa hyvän vedenpoiston. Veneen varustelu on hieman minimalistinen. Se vaikuttaa erittäin positiivisesti painoon, mutta kaipaamme kantokahvaa ja mielellämme korkeampia kiinnityskohtia reppua varten kuljetettaessa. Kaipaisimme myös kiinnikettä ja evää paremman suuntavakauden saavuttamiseksi matalassa vedessä

Packraft painaa 3,07 kg ja sen ulkomitat ovat 241/95 cm ja sisämitat 124/37 cm, mikä tekee siitä riittävän tilavan mukavalle istumapaikalle ja varusteiden säilytykselle. Packraftilla on vaikuttava 181 kg kantavuus, mikä tekee siitä sopivan raskaallekin kuormalle.

Haittapuolena on, että packraftissa ei ole irrotettavaa evää, mikä voi rajoittaa sen ohjausominaisuuksia matalassa vedessä.

Vega Designs Nordmarka

 • Parasta vastinetta rahalle
 • Monikäyttöinen
 • Arvosana 5/5 Jakt & Fiske -lehdessä
Vega Designs Nordmarka

Vega Designs Nordmarka on edullinen ja kevyt packraft, joka tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle – siksi valitsemme sen “parhaaksi vastineeksi rahalle”.

Vahva ja monikäyttöinen packraft edulliseen hintaan

Tämä packraft on edullinen kevytversio Femund 270 -mallista, mutta Jakt & Fiske -lehden mukaan tämä malli on jopa parempi.

Huolimatta kevyistä materiaaleista, Vega Designs Nordmarka vaikuttaa vakaalta ja läpikotaisin suunnitellulta lautalta, joka on laadukas kaikilta osin. Tässä saat kevyen ja toimivan monikäyttöisen lautan, jolla on suuri kantavuus erittäin houkuttelevaan hintaan

Hyvä istuinmukavuus

Jakt & Fisken mukaan sillä on “hyvä istuinmukavuus kiitos ison ja mukavan täytettävän istuintyynyn” ja että “Tyyny istuu tukevasti neljällä vahvalla tarranauhalla ja siinä on suukappaleventtiili.” Tämä kertoo, että mukavuus on hyvä 3,85 kilon painosta huolimatta.

Mitä tulee suorituskykyyn ja vakavuuteen vedessä, Jakt & Fiske kirjoittaa, että sillä on “suuri perä, jolla on hyvä kelluntakyky, mikä auttaa venettä pysymään hyvin vedessä. Tuntuu vakaalta ja sillä on todella hyvä kantavuus.” Tämä on tärkeää turvallisuuden ja käsiteltävyyden kannalta.

Toinen käytännöllinen yksityiskohta on ”Helposti käytettävä, kiinteä roiskesuoja, jonka voi tarvittaessa rullata sivuille.” Vaikka arvioija huomauttaa, että ”Keskellä roiskesuojaa olevan täytettävän ilmataskun puuttuminen voi johtaa hieman veden kertymiseen”, tämä vaikuttaa olevan hyvä ratkaisu vedenpitävyyteen.

Yhteenvetona Jakt & Fiske antaa arvosanaksi 5/5 ja sanoo, että ”Huolimatta kevyistä materiaaleista, Vega Designs Nordmarka vaikuttaa vakaalta ja läpikotaisin suunnitellulta lautalta, joka on laadukas kaikilta osin. Tässä saat kevyen ja toimivan monikäyttöisen lautan, jolla on suuri kantavuus, erittäin houkuttelevaan hintaan.”

210 kilon kantavuudella, alhaisella painolla ja edullisella 6999 kruunun hinnalla Vega Designs Nordmarka vaikuttaa olevan hyvä vaihtoehto melontaan ja retkeilyyn – tarjoten erinomaista vastinetta rahalle.

Kipara Javri 270

 • Metsästys ja Kalastus -lehden nopanheiton tulos 5,5
 • Monipuolinen käyttöpakkaava
Kipara Javri 270

Kipara Char on tunnettu pakkaava, jota Lars Monsen käytti suosituissa TV-ohjelmissaan. Tässä esittelemme kuitenkin toisen Kipara-mallin, Javrin. Sitä markkinoidaan “kaikille sopivana” pakkaavana, monipuolisena mallina, jossa on parannettu mukavuus. Tämä on vastakohta Char-mallille, joka on enemmän suunniteltu vaativille retkille.

Kipara Javri 270 on tilava ja kestävä pakkaava kovaan käyttöön. Pakkaava saa erinomaiset arvostelut Metsästys ja Kalastus -lehdeltä, joka antaa sille arvosanan 5,5. Arvostelijan mukaan siinä on “symmetrinen runko ja suuri perä hyvällä kelluvuudella”, mikä tarjoaa “hyvän tasapainon ja suuren lastauskapasiteetin”.

Javri 260 on kestävä, hyvin suunniteltu ja edullinen yleiskäyttöinen lautta. Yksinkertaisesti hyvä ostos

Istuinmukavuuden sanotaan olevan erittäin hyvä, mukana on “paksu ja mukava istuintyyny, joka pysyy tukevasti paikoillaan” ja “suuri ja toimiva venttiili”, joka voidaan täyttää pumpulla. Arvostelija kirjoittaa, että siinä on “erinomainen istuinmukavuus”.

Varusteiden ja toiminnallisuuden osalta mainitaan, että se on “erittäin hyvin varusteltu erämaaretkeä varten” ja siinä on “runsaasti kiinnityspisteitä” ja “suuri kuormauskapasiteetti”. Käytännöllisiin yksityiskohtiin kuuluvat “kestävät kantokahvat edessä, takana ja sisäpuolella”.

Siinä on myös “kiinteästi asennettu, helppokäyttöinen ja kestävä kaide tarranauhakiinnityksellä, joka voidaan tarvittaessa kääriä sivuille”. Ilmataskun puute saattaa kuitenkin aiheuttaa jonkin verran veden pääsyä sisään arvostelijan mukaan.

Yhteenvetona Kipara Javri 270:tä kuvaillaan “kestäväksi, hyvin suunnitelluksi ja edulliseksi yleiskäyttöiseksi lautaksi” ja “hyväksi ostokseksi”, joka saa pisteet 5,5. Painoltaan 4,13 kg ja kantavuudeltaan 220 kg, tämä vaikuttaa olevan mahtava pakkaava lyhyille ja pitkille retkille, johon voi lastata kaiken tarvittavan ja vähän extraa.

Vega Designs Rondane 250

 • 4/5 arvostelu Jakt&Fiskessä
 • Kestävä
Vega Designs Rondane 250

Vega Designs Rondane 250 on mukava, kestävä ja keskikokoinen packraft, joka pärjää hyvin testeissä. Se on myös Vega Designsin edullisin malli hinnalla 5999 kruunua, mikä sijoittaa sen budjettiluokkaan, ellei tavoitteena ole kaikkein halvimpien mallien ostaminen.

Tällä hinnalla ja ominaisuuksilla tämä packraft on hyvä vaihtoehto monille, jotka haluavat laatua kohtuuhintaan.

Hintansa arvoinen packraft, jossa on hyvä kestävyys

Yhteenvetona Vega Designs Rondane 250 on hintansa arvoinen packraft, jolla on suhteellisen alhainen paino ja hyvä kestävyys

Sillä on suuri peräosa, mikä antaa hyvän kelluvuuden ja auttaa venettä pysymään hyvin veden pinnalla.

Rondane 250 on suuntavakaa evän ja keulaan sijoitetun painon ansiosta. Siinä on suuri ja mukava ilmatäytteinen istuinalusta, jossa on suuventtiili ja joka pysyy tukevasti paikallaan neljällä vahvalla tarranauhalla.

Siinä on myös pehmustettu selkänoja, joka kiinnitetään putkien sisäpuolen D-renkaisiin. Tämä mahdollistaa selkänojan säätämisen, mutta käytännössä se voi olla hankalaa.

Rondanessa on toimiva, irrotettava roiskekuomu, jonka vetoketjullisen aukon voi rullata ylös tai ottaa kokonaan pois. Ilmatäytteisen taskun puuttuminen keskeltä voi aiheuttaa pressuun jonkin verran veden kertymistä.

Siinä on tukevat kantokahvat edessä ja takana, mutta sisäpuolelle olisi hyvä saada ylimääräinen kahva.

Plussaa tukevista kantokahvoista edessä ja takana. Sisäpuolelle olisi myös kätevä saada ylimääräinen kahva, jos laitetta haluaa kantaa käsivarren alla

Yhteenvetona Rondane 250 on hintansa arvoinen ja kevyt packraft, jossa on hyvä kestävyys.

Helsport Stream Pro

 • Kestävä packraft
Helsport Stream Pro

Helsport on brändi, josta pidämme. Se sijoittuu usein korkealle telttavertailuissa, mutta se ei välttämättä tarkoita, että heidän packraft-mallinsa Helsport Stream Pro 2 olisi myös todella hyvä. Emme ole itse asiassa löytäneet vielä luotettavien lehtien, kuten Ulkoilu-lehden tai Metsästys ja Kalastus -lehden, testejä tästä packraftista, mutta päivitämme tietoja heti, kun saamme testituloksia.

Helsport Stream Pro Packraft on erinomainen väline vesistöjen ja jokien ylittämiseen retkeillessä. Se on samanaikaisesti kestävä ja kevyt, ja siksi täydellinen kumppani useamman päivän seikkailuille niin vesillä kuin maallakin

Helsport on kuitenkin aina mielenkiintoinen, ja Stream Pro vaikuttaa olevan packraft, joka on räätälöity vaativammille käyttäjille.

Noin 10 000 kruunun hintaluokassaan tämä packraft on suunnilleen samassa tasossa parhaiden testattujen, kuten MRS:n, Kiparan ja Alpackan kanssa.

Helsport Stream Pro on kompakti ja kevyt packraft, joka on tarkoitettu retkille, joilla vaihdellaan kävelyn ja melonnan välillä. Valmistajan mukaan tämä malli soveltuu erityisen hyvin useamman päivän mittaisille retkille, joilla on vaihtelevaa käyttöä.

Stream Pro -mallissa on TPU-pinnoitetusta materiaalista valmistettu vesitiivis roiskesuoja, joka Helsportin mukaan tarjoaa lisäsuojaa naarmuja ja puhkeamisia vastaan. Saumoja on vähennetty painon säästämiseksi ja heikkojen kohtien minimoimiseksi. Istuintyyny on suunniteltu tukemaan alaselkää erillisen selkänojan sijaan.

Packraftiin kuuluu ilmatäytteinen istuintyyny, joka tarjoaa korkeamman istuma-asennon ja vähentää olkapäiden rasitusta melonnan aikana. Roiskesuojassa on integroidut taskut pienten tavaroiden säilyttämiseen. Lisäksi mukana tulee pumppu pussissaan sekä kantolaukku.

Helsport Stream Pro vaikuttaa kompaktilta ja kevyeltä packraftilta, joka on optimoitu patikointia ja melontaa yhdistäville retkille. Rakenne vaikuttaa harkitulta suojaavuuden, mukavuuden ja painon suhteen. Varmistaaksemme, pitävätkö tekniset tiedot paikkansa, tarvitsemme kuitenkin tuotteen käytännön testaamista.

Mihin käytät packraft-lauttaasi?

Ensimmäinen asia, jonka meidän täytyy miettiä packraftia ostaessamme, on yksinkertaisesti se, mihin sitä aiomme käyttää.

Tuleeko sen olla mökillä mukana kalastusretkillä tunturissa vai tuleeko sen olla mukana pyöräilyretkillä metsässä ja palata takaisin kaupunkiin samana päivänä? Ehkä sen pitäisi olla mukana pitkillä matkoilla ja tutkimusretkillä niiden kanssa, jotka haluavat seurata Lars Monsenin jalanjälkiä. Oletko adrenaliinihakuinen ja haluatko meloa koskia ja vesiputouksia alas?

Käyttötarkoituksesta ja toiveista riippumatta olemassa on packraft, joka sopii sinulle. Pitkä ja kapea nopeuteen ja manöveröintiin, tai leveä ja vakaa polkupyörän, rinkan ja koiran kuljettamiseen.

Packraft-soutuveneet retkiä ja tutkimusmatkoja varten

Monet meistä haaveilevat vesistöjen, jokien ja purojen ylittämisestä packraft-soutuveneellä. Vesi ei ole enää este.

Packraftin avulla vesi muuttuu kulkuvälineeksi. Haluaisitko meloa alas Åkersälven-jokea tai ylittää tunturijärven? Nyt se on mahdollista.

Packraft on hieno vaihtoehto kanooteille ja paljon helpompi kuljettaa mukana.

Jos tavoitteenasi on vaellus metsässä tai tuntureilla, voit valita keskikokoisen yleismallin.

Kannattaa valita packraft, jolla on korkea kantavuus. Silloin on tilaa raskaalle rinkalle, koiralle tai kalastusvälineille.

Packraft kalastukseen

Oletko intohimoinen kalastaja kuten minä? Tunnet varmasti sen tunteen, kun seisot järven rannalla, metsässä tai vaarojen keskellä ja ajattelet, että jos sinulla olisi venettä täällä, saalis olisi taattu!

Suuri nieriä, joka ui ulottumattomissa kaukaisimmissa vesissä, on yhtäkkiä saavutettavissa. Lisäksi packraft soveltuu mainiosti esimerkiksi majavia ja vesilintuja metsästäessä

Paikassa, jossa kasvillisuus tai muut hankalat olosuhteet estävät heittämästä pitkälle.

Jos sinulla olisi packraft!

Packraft on kuin luotu kalastamiseen, erityisesti perhokalastukseen. Matala istuma-asento ja roiskeensuoja helpottavat siiman ja kalan käsittelyä.

Tietysti myös uistelu ja perhokalastus onnistuvat packraftista, mutta matala asento voi käydä rasittavaksi.

Vavalla kalastaessa packraftin matala istuma-asento voi rasittaa, kun vapaa on pidettävä korkealla. Pitkissä kalastussessioissa se voi käydä työlääksi. Perhokalastukseen packraft on sen sijaan täydellinen

Ei tarvitse pelätä, että koukku puhkaisisi packraftin. Materiaali on erittäin kestävää, kuten Fjellforum.no on testannut.

Pidän puhkeamisen riskiä hyvin pienenä. Pitäisi olla melkoisen epäonninen, jotta koukku tekisi reiän, mutta se on tietysti mahdollista.

Jos reikä sattuukin tulemaan, sen voi paikata Aquasure-liimalla ja teipillä.

Packraftin käyttö koskenlaskuun

Koskenlasku ilmatäytteisen packraftin kanssa voi olla ainutlaatuinen kokemus. Packraftin avulla on vapaus tutkia sekä rauhallisia että haastavia jokia ja koskia turvallisesti.

Ilmatäytteinen packraft on helppo kantaa ja se voidaan helposti pakata reppuun, mikä helpottaa pääsyä vaikeapääsyisiin paikkoihin, joissa on koskia.

On tärkeää käyttää oikeita varusteita, kuten kypärää ja pelastusliiviä, sekä kiinnittää huomiota turvallisuuteen meloessa ilmatäytteisen packraftin kanssa.

Paino

Packraftin paino voi vaihdella koon ja materiaalin mukaan. Jotkut packraftit voivat painaa vain 2-3 kg, kun taas toiset voivat painaa jopa 6-7 kg. On tärkeää muistaa, että packraftin tulee olla helppo kantaa mukana, erityisesti jos aiot kantaa sen reppuselässä vaikeapääsyisille tunturijärville tai joille. Kevyempi packraft voi olla myös etu, jos suunnittelet pitkiä melontaretkiä tai haluat meloa haastavammalla tasolla.

Useimmat packraftit painavat kahden ja neljän kilon välillä. Packraftiin voi myös kiinnittää reppuselän ja kantaa venettä helposti maalla. Retkellä ne voidaan pakata yhtä pieneen tilaan kuin makuupussi

Istuinpituus

Packraftin istuinosaan liittyvä pituus tarkoittaa etäisyyttä istuimen ja jalkatuen välillä. Tämä pituus voi vaihdella packraftin koon ja oman pituutesi mukaan. On tärkeää valita oikean istuinpituudella varustettu packraft, jotta vältät liian ahtaan tai väljän istuinolosuhteen, mikä voi vaikuttaa lautan vakauteen ja hallintaan.

Oma istuinpituus määrittää tarvitsemasi packraftin pituuden. Istu seinää vasten vaelluskengät jalassasi. Mittaa sitten etäisyys seinästä kantapäähäsi. Packraftin sisämitan tulisi olla noin 10-15 cm pidempi kuin oma istuinpituutesi hyvän istuintilan saavuttamiseksi.

Pumppu

Packraftit voidaan pumpata jalan pumpulla tai käsipumpulla. Jalkapumppu voi olla käytännöllisempi, kun meloo yksin, sillä voit käyttää käsiäsi pitämään lauttaa paikallaan samalla kun pumppaat. Käsipumput voivat olla nopeampia ja tehokkaampia, jos sinulla on toinen henkilö pitämässä packraftia paikallaan. Kannattaa myös harkita pumpun kokoa ja sitä, kuinka helposti se kulkee mukana.

Vaikka packraft täyttyy nopeasti mukana tulevalla säkkipumpulla, suosittelemme hankkimaan ladattavan USB-pumpun. Nämä ovat erittäin tehokkaita sekä ilman pumppaamisessa että tyhjentämisessä. Kun olet kerran kokeillut sitä, et todennäköisesti halua palata manuaaliseen menetelmään

Kahvat

Packraftit on varustettu kahvoilla, jotta niiden kantaminen ja kuljettaminen olisi helpompaa. Saattaa olla järkevää valita sellainen packraft, jossa on useita kahvoja helpompaa kuljetusta varten, erityisesti jos aiot kantaa lautan pidempien matkojen yli. On myös tärkeää tarkistaa, että kahvat ovat tukevia ja kestäviä, koska niitä käytetään kantamaan packraftin painoa.

Riittävästi kiinnityspisteitä on hyödyllisiä kantamiseen ja varusteiden kiinnittämiseen. Packraftissa tulisi myös olla tukevat vetokahvat, mielellään sekä edessä, takana että putkien sisäpuolella

Suihkusuoja

Suihkusuojalla varustettu packraft voi olla hyödyllinen, jos aiot meloa järvillä tai joilla, joilla on korkeita aaltoja tai paljon tuulta. Suihkusuoja auttaa pitämään sinut kuivana ja suojaa veden pääsyltä. On tärkeää valita packraft, jossa on hyvä suihkusuoja, joka istuu tiiviisti vyötärön ja jalkojesi ympärille maksimaalisen suojan takaamiseksi.

Mielestämme suihkusuoja on välttämätön varuste packraftille sekä suojaksi veden roiskunnalta, säältä ja tuulelta, että kuormausalustaksi laukulle/varusteille keulassa. Suihkusuojan pitäisi voida avata ja kääntää sivuun tai alaspäin tarvittaessa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top
Vieritä ylös