Paras Kalastuskajakki – Testivoittaja 2024

Kalastuskajakki on monen meistä urheilukalastajien unelma, jotka olemme seisseet rannalla ja kaihoten tähyilleet vesille, sinne missä kalat hyppivät, juuri heittoetäisyyden ulkopuolella.

Mutta mistä aloittaa, jos haluaa hankkia itselleen kalastuskajakin? Täytyykö siihen upottaa monia tuhansia kruunuja vai onnistuuko se vähemmälläkin? Onko olemassa muita vaihtoehtoja, kuten packraft tai kelluntarengas?

Olen tutkinut kalastuskajakkien markkinoita ja kysynyt neuvoa muutamilta asiantuntijoilta, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun melontaunelman etsintä alkaa.

Tutkimuksen ja kyselyjen jälkeen suosittelen seuraavia:

Paras kalastuskajakki ilman polkimia

Saimaa Kayaks Fisher

 • Paljon vastinetta rahalle
 • Sopii rannikolle, merelle ja järville

Ylellinen kalastuskajakki suositulta Saimaa-merkiltä. Tässä on vakaa keskiluokan malli “paljon vastinetta rahalle” -kategoriassa.

Hieman yli 7000 euron hinnalla olemme kovakuoristen kajakkien edullisemmassa hintaluokassa ja jopa halvempi kuin puhallettava malli, kuten Savage Gear, josta kerron alla.

Saimaa Kayaks Fisher on huolimatta suhteellisen edullisesta hinnastaan erittäin kestävä ja tukeva kalastuskajakki, jolla voi mennä myös merelle. Se on noin 3 metriä pitkä (310 cm), 84 cm leveä ja sen maksimikuorma on 170 kg.

Vertailtaessa budjettimalliin Saimaa Sit on Top, joka löytyy alta, on aika selvää, että tämä on huomattavasti kestävämpi kalastuskajakki.

Muita eroja ovat muun muassa parempi istuin, “yluxusistuin”, kuten jälleenmyyjä sitä kutsuu, mikä lisää mukavuutta pitkillä retkillä. Kalastuskajakkia myydään melon kanssa sekä vavanpidikkeellä, ja tietysti siihen voi asentaa myös kaikuluotaimen ja kameran. Istumatilassa on suuri luukku, joka tarjoaa hyvän säilytystilan kalastusvälineille tai retkeilyvarusteille ja ulkona yöpymiseen.

Vakaa ja kestävä malli, joka vaikuttaa antavan paljon vastinetta rahalle.

Paras edullinen kalastuskajakki

Saimaa Sit On Top

 • Edullinen kalastuskajakki
 • Soveltuu järville, joille ja tyynille rannikkokalastukselle
 • 3 vuoden takuu

Kalastuksen aloittaminen kajakilla ei tarvitse olla kallista. Outdoorexpertenillä voit joka tapauksessa saada paketin, joka sisältää kaiken tarpeellisen, mukaan lukien tietenkin kova kuorinen istu-päälle-kajakki, Saimaa Sit on Top, alle 4000 kruunulla. Se tuskin tulee olemaan paljon edullisempi.

Paketti sisältää kajakin ja melon.

Saimaa Sit on Top on suhteellisen suuri kalastuskajakki, joka on hieman alle 3 metriä pitkä (270 cm). Sen pitäisi olla riittävän vakaa, koska se on 75 cm leveä.

Saimaa sopii täydellisesti järville, lammille ja joille, mutta se selviytyy myös rannikon retkistä tyynessä säässä. On helppo kuvitella ottavansa sen mukaan kesäiltana.

Paras täytettävä kalastuskajakki

Savage Gear High Rider Kayak 330

 • Premium-luokan kajakki

Laadukas tanskalaisen Savage Gear -merkin täytettävä kalastuskajakki. Tämä on täytettävä kalastuskajakki, joka on todellinen vaihtoehto kovakuoriselle kalastuskajakille. Useiden jälleenmyyjien kanssa käymieni keskustelujen ja useimpien arvostelujen perusteella sitä suositellaan markkinoiden parhaaksi täytettäväksi kalastuskajakiksi.

Kestävyyden osalta tämän pitäisi olla erittäin kestävä kajakki, joka ei vain hajoa.

Lisäksi on mahdollista täydentää melaa sähkömoottorilla, mikä on toiminto, jota monet haluavat. Siinä on alumiinirunko, mikä tekee siitä paljon vakautetumman kuin halvemmat mallit.

Se on suunniteltu myös seisomaan ja heittämään, ja siinä on täysin tasainen “drop stitch -lattia”, joka väitetään olevan samaa, mitä käytetään SUP-laudassa. Istuimen voi taittaa kokoon ja ottaa pois.

Kokonaispaino on vain 20 kg, mikä tekee siitä helposti kuljetettavan.

Bästa fiskekajak med pedaler

Saimaa Kayaks Pedal Propeller

 • Kalastuskajakki polkimilla

Saimaa Pedal Propeller on poljettava kalastuskajakki kohtuulliseen hintaan, ainakin jos vertaamme sitä kalliimpiin malleihin, kuten Hobieen.

Katamaraanisuunnitellun pohjan ja leveän rungon ansiosta saat vakaan alustan, josta kalastaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että voit nojata hyvin reunan yli pelkäämättä kaatumista.

Kajakki on 320 cm pitkä ja 84 cm leveä. Sen maksimaalinen kantavuus on 140 kg.

On mahdollista asentaa paljon muita varusteita vavanpitimien yms. lisäksi. Lue lisää jälleenmyyjältä.

5 vuoden takuu rungolle, 2 vuotta poljinyksikölle.

Hobie Compass

 • Paras polkimilla varustettu kalastuskajakki
Hobie Compass

Hobie Compass on suosittu poljettava kalastuskajakki, joka antaa sinulle mahdollisuuden kalastaa kädet vapaana samalla, kun voit luottaa saavasi korkealaatuisen kajakin.

Hobie on tunnettu amerikkalainen merkki, joka on valmistanut laadukkaita kajakkeja jo 1950-luvulta lähtien. He ovat erityisen tunnettuja poljettavista kalastuskajakkeistaan, jotka mahdollistavat kalastuksen ja ohjauksen samanaikaisesti.

Hobie oli itse asiassa poljettavien kalastuskajakkien uranuurtaja ja on myötävaikuttanut kajakkikalastuksen mullistukseen. Heidän MirageDrive-järjestelmänsä avulla voit ohjata potkureita ja eviä 180 astetta vetämällä naruja edestakaisin. Tämä tekee kajakin ohjaamisesta erittäin helppoa kaikkiin suuntiin, mikä on erittäin käytännöllistä kalastuksessa.

Hobie Compass on keskikokoinen malli, jonka pituus on 366 cm ja leveys 86 cm. Tavanomaisten ominaisuuksien, kuten vavanpidikkeiden ja varastotilan istuinosassa, lisäksi tämä malli saa kiitosta mukavasta istuimestaan. Voit lukea paljon lisää jälleenmyyjältä.

Hobie Pro Angler 14

 • Ultimaattinen kalastuskajakki
Hobie Pro Angler 14

Hobie Pro Angler 14 on yksi markkinoiden suosituimmista ja halutuimmista kalastuskajakeista. Se on ehdottomasti kalastuskajakki, joka on monen urheilukalastajan toivelistalla, jotka viettävät monta tuntia vedellä.

Se on suuri kalastuskajakki, jonka pituus on 4,2 metriä ja leveys hieman alle metrin. Se on siksi myös vakaa ja tukeva kalastuskajakki, joka soveltuu erinomaisesti rannikolle ja merelle.

Kuten muutkin Hobie-kajakit, siinä on Hobien MirageDrive-järjestelmä, polkimilla toimiva järjestelmä, jota voi ohjata yhdellä kädellä ja jonka evät voi nopeasti kääntää 180 astetta.

Muita käytännöllisiä ominaisuuksia ovat mukava korkea istuin, vapatelineet, säilytystilat ja kylmälaukku, johon mahtuu 4 isompaa kalaa, oli kyseessä sitten taimen tai turska.

Hobie-kajakit, ja erityisesti Pro Angler, eivät ole halpoja. Hinnan ollessa yli 30 000 kruunua, tämä malli sijoittuu ehdottomasti hintaluokkaan, jossa monilla voi olla vaikeuksia vakuuttaa kumppaninsa. Mutta Hobieta pidetään silti parhaana luokassaan ja sillä on hyvä jälleenmyyntiarvo. Toisin kuin halvemmat mallit, Hobie-kajakit säilyttävät arvonsa hyvin, mikä näkyy Blocketissa ja Facebook Marketplace -palvelussa.

“Olen testannut kaverini Hobie-kajakkia muutaman kerran ja täytyy sanoa, että ne vaikuttavat todella hyviltä. Poljinjärjestelmä, joka vapauttaa kädet, on ylivoimainen ja uskomattoman käytännöllinen. Lisäksi ne ovat erittäin vakaita ja mukavia meloa tavalliseen tapaan”, kirjoittaa käyttäjä Fiskersiden.no:ssa.

Paras moottorilla varustettu kalastuskajakki

TORQEEDO Ultralight

 • Sähkömoottori kajakkiin
TORQEEDO Ultralight

Saatat tuntea Torqeedon heidän suosittujen ja tehokkaiden sähkömoottoriensa ansiosta suolaiselle vedelle. Ne ovat erityisen suosittuja purjehtijoiden keskuudessa, mutta niitä käytetään myös pienemmissä veneissä ja jollissa. Tässä ei kuitenkaan ole kyse purjeveneestä, vaan Torqeedo-moottorista, joka on erityisesti suunniteltu kajakkeihin.

Sen pitäisi olla asennettavissa useimpiin kajakkeihin, ja sen jälkeen sitä voidaan ohjata kaukosäätimellä.

Tässä saat tehokkaan moottorin, joka voi saavuttaa jopa 12,5 km/h nopeuden, ja sillä on maksimiajomatka jopa 50 km, jos pysyt alhaisimmassa nopeudessa 5,8 km/h.

Toisin sanoen, sinulla on tässä vakavasti otettava liikenneväline, jos olet valmis sijoittamaan siihen yli 15 000 kruunua, jonka verran se maksaa. Saat myös mahdollisuuden yhdistää GPS:n yms. Ei ole kuitenkaan selvää, voiko sen asettaa seuraamaan ennalta suunniteltuja reittejä.

Tyypit kalastuskajakeista

 1. Melontakajakki kalastukseen
  Perinteinen kajakkityyppi, joka soveltuu kalastustarpeisiin, on melontakajakki. Se liikkuu melomalla, mikä tarkoittaa, että kalastaja käyttää ylävartalon ja käsivarsien lihaksia edetäkseen veden läpi. Näissä kajakeissa on usein kiinnikkeitä kalastusvälineille, kuten vapatelineitä, ja ne tarjoavat runsaasti säilytystilaa varusteiden säilyttämiseen. Melontakajakki on usein kapea ja pitkä, mikä tekee siitä nopean, mutta hieman vähemmän vakaan kuin muut kalastuskajakityypit.
 2. Poljettava kalastuskajakki
  Poljettavat kajakit ovat suosittu ja kädet vapauttava ratkaisu kalastajille, jotka haluavat liikkua vedessä käsiään käyttämättä. Poljinjärjestelmä perustuu potkuriin kajakin rungon alla ja mahdollistaa käyttäjän ohjata suuntaa ja nopeutta jaloillaan. Poljettavan kalastuskajakin etu on, että kalastajalla on vapaat kädet heittämiseen ja kalastusvälineiden käsittelyyn. Näissä kajakeissa on myös usein suuremmat säilytystilat ja niihin on helppo asentaa kalastuselektroniikkaa.
 3. Moottoroitu kalastuskajakki
  Niille, jotka haluavat vielä enemmän helppoutta ja nopeutta, on olemassa moottoroituja kalastuskajakkeja, jotka toimivat sähkömoottorilla. Tämäntyyppinen kajakki tarjoaa yleensä hiljaisen ja ympäristöystävällisen moottorin, nopeudensäädön ja helpon ohjattavuuden. Moottoroitu kalastuskajakki on huomattavasti nopeampi kuin kaksi muuta tyyppiä, mikä antaa kalastajalle mahdollisuuden kattaa nopeasti pitkiä matkoja vesillä. Moottoroitu kalastuskajakki on kuitenkin usein kalliimpi ja vaatii enemmän huoltoa kuin muut tyypit.

Kalastuskajakin valinnassa on tärkeää punnita kunkin voimansiirtotyypin etuja ja haittoja sekä harkita, mikä sopii parhaiten omiin tarpeisiin ja prioriteetteihin kalastajana. On myös hyvä kokeilla erilaisia kalastuskajakkeja ennen päätöksentekoa nähdäkseen, mikä toimii parhaiten itselle ja omalle kalastustavalle.

Poljettava kalastuskajakki

Poljettava kalastuskajakki toimii poljinjärjestelmällä, jossa kajakin meloja polkee polkimia liikuttaakseen kajakkia vedessä. Tämä vapauttaa kädet kalastukseen ja mahdollistaa tarkemman kajakin ohjattavuuden.

Poljinjärjestelmä voi olla sijoitettuna joko kajakin pohjaan tai istuimen eteen asennetulle alustalle. Tämä kalastuskajakin tyyppi on ihanteellinen pidemmille retkille ja kalastukselle alueilla, joissa on kohtalainen virtaus ja tuuli.

Moottoroitu kalastuskajakki

Moottoroitu kalastuskajakki käyttää sähkö- tai bensiinikäyttöistä moottoria voimanlähteenä. Tämä antaa kajakin melojalle mahdollisuuden kulkea pidempiä matkoja ja kalastaa alueilla, joissa on voimakkaampia virtauksia ja tuulta väsymättä.

Moottorilla varustettu kalastuskajakki on täydellinen niille, jotka haluavat laajentaa kalastusalueitaan ja nauttia rentouttavammasta kalastuskokemuksesta. On kuitenkin tärkeää olla tietoinen mahdollisista rajoituksista ja säännöistä moottoriveneiden käytölle niillä alueilla, joilla haluaa kalastaa. Joissakin kajakeissa voi lisäksi asentaa esimerkiksi eteen kiinnitettäviä sähkömoottoreita, jos sellainen on jo olemassa.

Kovat kalastuskajakit

Kovat kalastuskajakit ovat perinteinen ja kestävä kajakkityyppi markkinoilla. Ne on valmistettu lujista materiaaleista, kuten polyeteenistä, lasikuidusta tai komposiittimateriaaleista, mikä tekee niistä iskunkestäviä, kulutusta kestäviä ja UV-säteilyn sietokykyisiä. Kovat kalastuskajakit soveltuvat hyvin vaativiin olosuhteisiin, kuten aaltoihin, virtauksiin ja tuuleen, sillä ne ovat usein vakaimpia ja hydrodynaamisempia kuin ilmatäytteiset mallit.

Kovien kalastuskajakkien etu on niiden monikäyttöisyys. Ne ovat saatavilla eri kokoisina ja konfiguraatioina, joten voit valita mallin, joka sopii parhaiten erityistarpeisiisi ja kalastustyyliisi. Joissakin kovissa kalastuskajakeissa on myös sisäänrakennettuja kylmälaatikoita, vesitiiviitä säilytystiloja ja muita edistyneitä ominaisuuksia, jotka voivat parantaa kalastuskokemusta.

Kovien kalastuskajakkien haittapuolia verrattuna ilmatäytteisiin malleihin ovat yleensä se, että ne ovat painavampia ja vievät enemmän tilaa kuljetettaessa ja säilytettäessä. Saatat joutua investoimaan auton kajakkitelineeseen tai varata omistautunutta säilytystilaa kotona. Lisäksi kovat kalastuskajakit voivat olla kalliimpia kuin ilmatäytteiset mallit, riippuen materiaaleista ja ominaisuuksista.

Ilmatäytteiset kalastuskajakit

Ilmatäytteiset kalastuskajakit ovat edullisempi ja kuljetusystävällisempi vaihtoehto niille, joilla ei ehkä ole tilaa tai autoa kuljetukseen. Ilmatäytteisen kalastuskajakin voit ottaa mukaasi auton tavaratilassa tai jopa pyörän peräkärryssä, jne.

Saatavilla on myös useita ilmatäytteisiä vaihtoehtoja, ja monet näistä ovat hyvin rakennettuja ja käytännöllisiä aluksia, jotka on helppo pakata reppuun tai ottaa mukaan lentomatkalle.

Ilmatäytteiset kalastuskajakit ovat kehittyneet paljon viime vuosina. Täytyy myöntää, että itse olin aluksi skeptinen, mutta aivan kuten packraftien ja SUP-lautojen kanssa, teknologia ja kestävyys ovat todella edenneet. Nämä eivät ole leluja, vaan aitoja kalastusvälineitä. Hinta ei myöskään välttämättä ole paljoa alhaisempi, joten kyse saattaa olla yhtä paljon helppokäyttöisyydestä, säilytyksestä ja kuljetuksesta kuin alhaisemmasta hinnasta.

Kalastuskajakin älykkäät ominaisuudet

Lisäksi, että kalastuskajakilla voi liikkua ilman melaa, kalastuskajakeissa on usein myös muita älykkäitä ominaisuuksia, jotka erottavat ne tavallisista kajakeista.

Selkänoja

Kalastuskajakit on usein varustettu säädettävällä ja mukavalla selkänojalla, joka tarjoaa melojalle miellyttävän istuma-asennon pitkien kalastusreissujen aikana. Tämä on erityisen tärkeää, koska kajakissa istutaan usein monta tuntia kerrallaan.

Vapapitäjät

Vapapitäjät voivat olla kiinteitä tai säädettäviä ja niitä on saatavana eri muodoissa ja materiaaleista. Niitä voidaan asentaa kajakin runkoon, kaiteisiin tai suoraan ohjaamon reunoille. Jotkut vapapitäjät on suunniteltu tiettyjä kalastustapoja, kuten uistelu tai heittokalastus, varten, kun taas toiset ovat yleisempiä ja soveltuvat eri kalastusmenetelmille.

Kun valitset vapapitäjää kalastuskajakkiisi, ota huomioon budjettisi, kalastusmieltymyksesi ja kuinka monta vapaa yleensä käytät kalastusretkellä. Saattaa myös olla hyvä idea etsiä kajakkia, jossa on esiasennetut vapapitäjät, mikä voi säästää sekä aikaa että rahaa verrattuna niiden erilliseen ostamiseen ja asentamiseen. Lopuksi, muista tarkistaa, mitä lakeja ja sääntöjä uisteluun ja muuhun kalastukseen liittyy alueellasi, sillä joissakin paikoissa voi olla rajoituksia siitä, kuinka monta vapapitäjää saat käyttää kajakissasi.

Kalansäilytystila

Monissa kalastuskajakeissa on omistettu säilytystila tai kylmälaatikko saaliin säilyttämiseen. Tämä tila on usein eristetty pitämään kala kylmänä ja tuoreena matkan aikana. Jotkut mallit tarjoavat jopa viemäritilat, joten sulanut jää ja kalajäte voidaan helposti poistaa.

Kaikuluotain

Kalastuskajakeissa on usein vahvistettuja alueita tai omistettuja kiinnityksiä kaikuluotaimen (kalanetsintälaitteen) asentamiseen. Kaikuluotain auttaa paikantamaan kalat, tunnistamaan pohjan olosuhteet ja määrittämään veden syvyyden, mikä tarjoaa suuren edun kalastuksessa.

Kalastuskajakin vaihtoehdot

Packraft

Packraft on ehkä suurin kilpailija kalastuskajakille. Norjassa se on epäilemättä hyvin suosittu urheilukalastajien keskuudessa, kun taas Ruotsissa se on vähemmän suosittu ja lähes tuntematon käytössä Tanskassa.

Packraftia voidaan pitää kajakin ja kumiveneen yhdistelmänä, yksinkertaisesti ilmaistuna. Siinä on tasainen, kestävä pohja kuten kumiveneessä, mutta siinä on terävä, aerodynaaminen keula, jonka ansiosta sillä voi meloa hyvällä nopeudella. Se on myös täytettävä, mikä mahdollistaa sen kantamisen repussa – tämä tekee siitä hyvin suositun sellaisissa maissa kuin Norjassa ja Ruotsissa, joissa vaelluksilla voi ohittaa ja kalastaa tunturijärvissä tai syvissä metsäjärvissä. Tanskassa packraftille on ehkä vähemmän käyttöä, koska siellä vesistöille on yleensä helpompi päästä.

Packraftin haittapuoli on, että sitä ei ole erityisesti mukautettu urheilukalastukseen. Sitä on saatavana malleina, jotka soveltuvat paremmin kalastukseen, mutta sen pääasiallinen tarkoitus on varusteiden kuljetus, mikä heijastuu sen nimessä. Sellaiset lisävarusteet kuin vapatelineet ja vastaavat eivät ole vakiona, ja siitä puuttuvat polkimet. Tämä tekee siitä vähemmän soveltuvan uistelukalastukseen.

Kelluntarengas ja Bellyboat

Bellyboat, tai kelluntarengas, on erinomainen vaihtoehto kalastuskajakeille urheilukalastajalle, joka haluaa kalastaa rannikolla tai järvellä kauempana kuin mihin heitot yltävät. Bellyboatia käytetään yhdessä räpylöiden kanssa, ja se on hyvin elävä kokemus, koska istut itse asiassa suoraan vedessä.

“Monet pärjäävät hyvin bellyboatilla, se on myös suhteellisen edullinen vaihtoehto. Se antaa hyvän tunteen istua äänettömästi “vesifilmissä” samalla kun heität uiviin kaloihin…”, Jakt & Fiske kirjoittaa artikkelissa parhaista kalastusaluksista.

Tässä sinun tulisi olla mukavuusalueellasi joskus kylmän kokemuksen kanssa, jota Norjan vedet voivat tarjota. Olet myös jossain määrin rajoitettu siinä, kuinka kauas voit liikkua.

Toisaalta olet todella kosketuksissa luonnon kanssa, ja se on myös paljon edullisempi ratkaisu kuin kalastuskajakit. Tässä voit päästä alkuun alle 1000 kruunulla.

Bellyboatit on myös suunniteltu kalastukseen, joten niihin voi yleensä saada vapatelineet ja asentaa esimerkiksi kaikuluotaimen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top
Vieritä ylös