Vaellussauvat – Paras Testissä

Tässä artikkelissa otamme lähemmän katsauksen kävelysauvoihin ja vaellussauvoihin, jotka ovat tärkeitä apuvälineitä monille luonnossa liikkumista rakastaville. Oletpa sitten innokas tunturivaeltaja, metsäretkeilijä tai haluat vain tehostaa kävelylenkkejäsi naapurustossa, nämä sauvat voivat parantaa kokemustasi.

Käymme läpi erilaisia malleja ja merkkejä sekä arvioimme, mikä erottaa ne toisistaan. Tavoitteenamme on antaa sinulle parempi käsitys siitä, mitä sinun tulee ottaa huomioon ostaessasi kävelysauvoja tai vaellussauvoja, jotta voit löytää täydellisen sauvan omaan käyttöösi ja tarpeisiisi.

Tässä on kärkilistauksemme:

Vaellussauvat – parhaat testissä

Black Diamond Distance Carbon FLZ

 • Paras kevyissä sauvoissa
 • Testivoittaja Expressen.se-sivustolla
 • Kolmen parhaan joukossa Råd og Røn -sivustolla
 • Testivoittaja TÆNK-kuluttajajärjestössä

Testeissämme paras tulos tuli Black Diamond -merkiltä. Tästä utahilaisesta amerikkalaisesta merkistä puhutaan paljon, koska se pärjää erinomaisesti testeissä, riippumatta siitä ovatko ne norjalaisia, ruotsalaisia vai tanskalaisia.

Black Diamond Distance Carbon FLZ on testiemme testivoittaja sekä Expressen.se-sivuston että tanskalaisen TÆNK-kuluttajajärjestön mukaan kevyt, taitettava vaellussauva. Se on myös kolmen parhaan joukossa Ruotsin kuluttajajärjestö Råd og Røn -sivustolla. Se on myös yksi suosituimmista malleista Prisguiden-sivustolla, joten lyhyesti sanottuna sekä asiantuntijat että kuluttajat pitävät sitä ykkösvalintana.

Testin kiistatta sekä kevyimmät että käytännöllisimmät vaellussauvat. EVA-vaahtokahvat tuntuvat erittäin mukavilta kädessä eivätkä luista uurteidensa ansiosta. Sauvojen taittaminen auki ja kokoon käytön jälkeen on erittäin helppoa. Huolimatta alhaisesta painostaan ne ovat erittäin vakaita käyttää ja soveltuvat useimpiin seikkailuihin ja vaelluksiin. Käyttämättöminä sauvat vievät erittäin vähän tilaa, joten ne mahtuvat lähes mihin tahansa reppuun

Kaikki ovat erittäin tyytyväisiä tähän kevyeen ja kestävään vaellussauvaan, joka painaa vain 333–385 grammaa. Tämä on vaellussauva sinulle, jos haluat kevyimmät sauvat, koska tiedät, että ylimääräinen paino repussa alkaa tuntua raskaalta noustessa ylöspäin.

Sauvoja myydään kolmessa eri pituudessa, ja niiden pituus on säädettävissä välillä 95-110 cm, 105-125 cm ja 120-140 cm. Jos olet epävarma, minkä pituisia sauvoja tarvitset, peukalosääntönä on kertoa pituutesi luvulla 0,68.

Sauvat voidaan taittaa kolmeen osaan, jolloin niiden pituus on 29–38 cm.

Black Diamond Alpine Carbon Cork

 • Paras testissä – Monipuolinen
 • Suositeltu Klikk.no:ssa
 • 6/6 Outdoorgearlab.comissa
Butikk Pris Read more
119,00 EUR ➜ Läs mer

Black Diamond Alpine Carbon Cork -vaellussauva on yksi parhaista – ja kalleimmista – malleista testissämme. Valitsimme sen parhaaksi monipuoliseen käyttöön.

1500 kr:n hintalappu ei ole halpa kävelykeppi, mutta laatu ja hinta kulkevat usein käsi kädessä.

Tämä malli sopii moniin käyttötarkoituksiin ja sitä markkinoidaan neljän vuodenajan sauvana. Se on paras raskaalla rinkalla pidemmillä vaelluksilla, joissa tarvitset sauvan lisätukea ja paksuutta.

Black Diamond Alpine Carbon Cork on vahva, mukava, kestävä ja monipuolinen vaellussauva. Muita vaihtoehtoja voi olla paremmin erikoistarkoituksiin, mutta Alpine Carbon Cork on monikäyttöinen useimpiin tilanteisiin, etenkin jos kannat painavaa rinkkaa

Nämä vaellussauvat ovat kevyitä ja kestäviä, sopien sekä vuoristo- että päiväretkille. Voit säätää pituutta portaattomasti 100 cm:stä 130 cm:iin (61 cm kuljetusta varten). Paino vain 486 g ei ole kaikkein kevyin, mutta kevyempiä kuin useimmat alumiinisauvat.

Tässä mallissa käytetty aito korkkikahva eristää erittäin hyvin. Se johdattaa hien pois kesällä hikoillessa ja pitää kädet lämpiminä talvella.

niillä on uudenlainen, aidosta korkista valmistettu kahva, joka tarjoaa erittäin hyvän otteen ja eristää tehokkaasti kylmyydeltä

Sauvat myydään vakiona kapeilla vaelluskiekoilla, mutta mukana tulevat myös lumikenkäkiekot.

Sauvaa ei voi taittaa, joten jos haluat tämän ominaisuuden, tutustu Black Diamond Distance Carbon FLZ -malliin, joka taittuu kolmeen osaan.

Black Diamond Trail

 • Paras hinta-laatusuhde – Budjetti
 • Testivoittaja Testfakta.se-sivustolla
 • aras testissä Råd & Røn -lehdessä
 • 4/5 Expressen.se-sivustolla
Butikk Pris Read more
109,00 EUR ➜ Läs mer

Päätämme Musta Timantti -sauvojen esittelyn tähän budjettivaihtoehtoon. Tämä on myös erittäin hyvä monikäyttöinen vaellussauva, jonka saat puoleen hintaan verrattuna muihin parhaiten testattuihin sauvoihin.

Tämä on kestävä ja tukeva vaellussauva, joka pärjää erittäin hyvin testeissä. Se on paras testissä Ruotsin kuluttajaneuvoston Råd & Røn -lehdessä, testivoittaja Testfakta.se-sivustolla ja saa 4⁄5 pistettä ruotsalaisessa Expressen.se-sivustolla tehdyssä testissä. Erittäin hyvät testitulokset ja erinomainen hinta-laatusuhde tekevät siitä parhaan testatun.

Sauvan pituus on 100-140 cm käytössä ja taitettuna 62 cm helppoa kuljetusta varten reppuun.

Erittäin vakaat vaellussauvat kiitos yksiosaiselle rakenteelle ja kaksinkertaisille pikalukoille. Erikoispitkä kahva mahdollistaa otteen säätämisen vaelluksen aikana, jotta ne koko ajan tukevat ja auttavat parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi rannelenkit on pehmustettu juuri oikein mukaviksi. Erittäin helppokäyttöiset ja kestävät hyvin kaikenlaisilla alustoilla. Ainoa asia, joka estää näitä vaellussauvoja saamasta täydellisiä pisteitä, on että ne ovat pitkiä taitettuna, mikä voi tehdä niistä hieman tilaa vieviä matkatavaroissa

Materiaali on alumiinia ja paino on 484 grammaa, joten tämä ei ole kevyin sauva testissä, mutta painaa vain 100 grammaa enemmän kuin kevyt Musta Timantti Etäisyys Carbon FLZ -malli ja saman verran kuin 800 kruunua kalliimpi Musta Timantti Alpine Carbon Cork.

700 kruunun hinnalla on halvempia malleja tarjolla, mutta useimmat tässä hintaluokassa kilpailevat mallit (Silva Trekking 3Z, Fizan Compact) ovat samanhintaisia, joten valitsemme mieluummin Musta Timantin, joka on paras testattu muissa kategorioissa.

Fizan Compact

 • Erittäin kevyt vaellussauva
 • 72/100 arvostelu Råd og Røn -sivustolla

Voisiko tämä olla maailman kevyin vaellussauva? Vain 158 gramman painolla per sauva, Fizan Compact saattaa todella olla maailman kevein vaellussauva.

Italialainen Fizan on valmistanut alumiinisia vaellussauvoja vuodesta 1947, ja Fizan Compact on yksi heidän suosituimmista malleistaan. Sen hinta on hieman yli 700 kruunua, joka asettaa sen samalle hintatasolle kuin Black Diamond Trail ja Silva 3Z.

Fizan Compact on kolmiosainen teleskooppisauva, jonka pituus on säädettävissä välillä 59–132 cm, joten se sopii useimmille käyttäjille, niin pitkille kuin lyhyillekin.

9/10 pistettä Opdagverden.dk -sivuston testissä

Tanskalainen Opdagverden.dk -sivusto ylistää Fizan Compact -vaellussauvaa maailman kevyimmäksi teleskooppisauvaksi.

Sauvat painavat vain 158 grammaa per sauva. Vaikka ne ovatkin ohuet, ne ovat kuitenkin kestäviä. EVA-vaahtomuovikahva tarjoaa hyvän mukavuuden. Compact-sauvoissa ei ole iskunvaimennusta eikä pidennettyä kahvaa, mutta nämä ominaisuudet eivät ole kriittisiä monille käyttäjille, sillä kyseessä on muuten laadukas perussauva.

Testaaja on erittäin positiivisesti yllättynyt Fizan Compact -sauvoista, jotka saavat arvosanan 9/10. Sauvat kuvaillaan kevyiksi perussauvoiksi, jotka tarjoavat hyvää vastinetta rahalle.

Swix Sonic Mountain Pro Carbon

 • Kevyt hiilikuituinen vaellussauva

Swix Sonic Mountain Pro Carbon on kevyt, 100% hiilikuituinen vaellussauva norjalaiselta Swix-merkiltä.

Sauvassa on kompakti teleskooppisysteemi, joka taittuu kasaan 56 cm:n pituiseksi kuljetusmitaksi. Avattuna sen säädettävä pituus on 110–130 cm.

Paino on kevyt, vain 360 grammaa parilta. Se takaa kevyen ja mukavan käytön.

Kahva on valmistettu EVA-vaahtomuovista, mikä tarjoaa hyvän otteen ja tuntuu miellyttävältä. Siinä on pidennetty muotoilu vaihteleviin otteisiin.

Sauvaan kuuluu Flexi-hihnasysteemi ja mukava rannerihna. Swixin oma Sonic-lukitusjärjestelmä lukitsee pituuden paikoilleen säädettäessä.

Tämä on kevyt ja kompakti vaellussauva, joka sopii monipuoliseen käyttöön vaikeassa maastossa. Se soveltuu hyvin vuoristo- ja retkeilykäyttöön, jossa kevyt paino on etu.

Mitä ottaa huomioon kävelysauvoja ja vaellussauvoja ostaessa

Kun ostat kävelysauvoja tai vaellussauvoja, on useita asioita, jotka sinun tulee ottaa huomioon saadaksesi mahdollisimman paljon irti sauvojen toiminnallisuudesta ja mukavuudesta. Tässä on opas, joka auttaa sinua löytämään oikean tyypin ja mallin tarpeisiisi.

Vaellussauvojen käytön hyödyt

Vaellussauvat tarjoavat hyvää tukea ja vakautta vaelluksilla ja retkillä vaativassa maastossa.

Kävelysauvat ovat myös suosittuja sauvakävelyssä ja harjoittelussa, joka on aktiviteetti, jonka monet ovat aloittaneet viime vuosina.

Ne ovat erittäin käytännöllisiä, kun matka vie alas vuorelta, ja ne tulevat todella tarpeeseen, kun ylität jokea tai kävelet liukkailla kivillä.

Lisäksi joitakin sauvoja voidaan käyttää pressun ja teltan pystyttämiseen, mutta tämä ei ole yleinen ominaisuus.

Ne vähentävät polvien ja nivelten rasitusta, jakavat kehon painon paremmin ja parantavat tasapainoa. Lisäksi ne auttavat parantamaan ryhtiä ja kuntoa aktivoimalla useampia lihasryhmiä.

Kävelysauvojen valinta

Kun valitset kävelysauvoja tai vaellussauvoja, sinun tulee harkita seuraavia tekijöitä:

Käyttötarkoitus: Missä ja miten aiot käyttää sauvoja? Tunturivaelluksille sinun tulee valita vaellussauvat, kun taas kävelysauvat sopivat paremmin tasaisempaan maastoon ja sauvakävelyyn.

Materiaali: Sauvat voivat olla valmistettu alumiinista tai hiilikuidusta. Alumiini on edullisempaa ja kestävämpää, kun taas hiilikuitu on kevyempää ja vaimentaa iskuja paremmin.

Pituuden säätö: Teleskooppisauvat antavat sinun säätää pituutta, mikä on kätevää, jos useampi henkilö käyttää sauvoja tai haluat muuttaa pituutta retken aikana. Sauvat, joissa on portaaton säätö, ovat hyviä.

Paino

Sauvojen paino vaikuttaa siihen, kuinka mukavia ne ovat käyttää. Kevyemmät sauvat vaativat vähemmän vaivaa ja ovat mukavampia pidemmillä retkillä, kun taas painavammat sauvat voivat olla kestävämpiä. Valitse paino, joka sopii käyttötarkoitukseesi ja fyysiseen kuntoosi. Kävelysauvoja käytetään usein alamäkeen mentäessä, jolloin on hyvä, etteivät ne ole liian painavia.

Kahva ja hihna

Kahva ja hihna ovat tärkeitä mukavuuden kannalta. Valitse kahva materiaalista, jota on mukava pitää kädessä ja joka imee kosteutta, kuten korkki tai kumi. Korkki on materiaali, jota monet suosivat. Hihnan tulee olla säädettävä ja pehmustettu hankauksen välttämiseksi ja hyvän tuen saamiseksi.

Iskunvaimennusjärjestelmä

Joissakin sauvoissa on sisäänrakennettu iskunvaimennusjärjestelmä, joka vähentää iskuja ja tärinää sauvojen osuessa maahan. Tämä voi olla etu, jos sinulla on herkät ranteet tai kävelet pitkiä matkoja, mutta se voi myös tehdä sauvoista hieman painavampia ja kalliimpia. Suosittu merkki, joka valmistaa näitä sauvoja, on BungyPump, joka sopii sauvakävelyyn, jossa syke nousee mutta on silti hellävaraista.

Teräskärki ja kärkisuojat

Sauvoissa tulee olla tukeva teräskärki päässä tarjotakseen hyvän pidon erilaisilla alustoilla, kuten kivellä, jäällä ja lumella.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top
Vieritä ylös